Zoom Media News

Zoom Media News Category: Nieuwsbrief

Update Casablanca: Teamwork!

Posted on Thursday, November 2nd, 2017 by Ronja Slierendrecht
Zoom Media Casablanca

Wat is het verschil tussen een goed team en een high performing team? Het is belangrijk om de goede balans te vinden tussen werken en lol trappen, men moet fouten durven maken en er moet een veilig doch uitdagend klimaat hangen. Kortom, het bouwen van zo’n team is niet eenvoudig, laat staan als er drieduizend kilometer afstand zit tussen de teamleden.

De afgelopen maanden hebben we gezocht naar de beste manier om samen te werken. De eerste maand was het zoeken, testen en experimenteren. Na een tijdje vind je een aantal routines die lijken te werken.

Zo helpen salescollega’s elkaar door wekelijks even te bellen, via Skype. Alhoewel de (potentiële) klanten in de MENA-regio een ander profiel hebben dan onze Nederlandse klanten, zijn er ook veel overeenkomsten. Het is leuk en leerzaam om die met elkaar te delen. Daarnaast is het natuurlijk tof als de eerste gesprekken met klanten in de MENA-regio goed verlopen en je daar als volledig salesteam aan hebt bijgedragen.

‘Staat het niet in Asana? Dan ga ik het niet doen.’

Dit grapje geeft aan welke functie Asana heeft binnen onze organisatie. Deze ‘takentool’ helpt ons om projecten te structureren, to-do-lists te maken en documenten met elkaar te delen. We werken in sprints van één week, voorafgaand aan de ‘Monday meeting’, de kickoff van de week, zet iedereen zijn taken in Asana. Vervolgens bespreken we de weekdoelen, blikken we terug op de vorige week én krijgt elk teamlid de gelegenheid om aan te geven waar hij/zij mee geholpen wil worden. De tool biedt overzicht, is transparant én het maakt duidelijk op welke punten samenwerking gewenst is. De verschillende teams binnen Zoom Media hebben verschillende taken (support, sales, development, etc.) toch kan iedereen elkaars planning zien, ook dat zorgt voor teamgevoel.

Window to Casablanca

Als je bij ons in Den Haag op bezoek komt, zie je direct het kantoor in Casablanca. De ‘Window to Casablanca’ is een continue  beeldverbinding tussen de twee kantoren. Het is grappig om elkaar s ’ochtends even te begroeten, nieuwe teamleden zien direct het hele team maar bovenal is het gewoon een grappige, visuele impuls om écht contact te maken met je collega’s.

Want eerlijk is eerlijk, ondanks alle tools die tegenwoordig beschikbaar zijn gaat er niks boven écht contact.

 

Heb jij ervaring met samenwerken op afstand? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen, tips, en tools. Stuur een mailtje naar ronja@zoom-media.nl.