Zoom Media News

Zoom Media News Category: Nieuwsbrief

Meet the team: Frans Olsthoorn

Posted on Tuesday, December 12th, 2017 by admin
COO Zoom Media

De kans is groot dat je hem weleens hebt gesproken. Frans is als COO namelijk verantwoordelijk voor alle partnerschappen, klantrelaties en operationele zaken. Ben je benieuwd waarom hij zo graag bij Zoom Media werkt? Lees gauw verder.

Hoe ben je bij Zoom Media terechtgekomen?

Via mijn zus! Ze heeft zelf tijdens haar studie als Mediareporter gewerkt en vertelde me dat het op korte termijn mogelijk zou worden om vanuit huis te gaan werken. Dat klonk me als (toen nog) luie student als muziek in de oren! Ik mocht op sollicitatiegesprek komen in het eerste kantoortje in Buitenveldert. Ab was duidelijk: “het gaat me niet om die andere baantjes, mij gaat het om je denkniveau.” Ik mocht starten en ben eigenlijk niet meer weggegaan.

Wat typeert Zoom Media?

Ik zou heel veel termen kunnen opdreunen die Zoom Media naar mijn idee typeren: innovatief, open, flexibel, eigenwijs, klantgericht. Het is een bedrijf dat continu in ontwikkeling is en daarmee ook het team, ikzelf incluis.

Wat zorgt ervoor dat je er na vijf jaar nog steeds voor kiest om voor dit bedrijf te werken?

Ik heb geen keus. Geintje, haha. Ondanks dat ik al 5 jaar bij Zoom Media werk, het bedrijf van binnen en van buiten ken, ga ik nog elke dag met een lach naar mijn werk (misschien niet in de laatste plaats omdat ik om de hoek woon). Niet onbelangrijk, ik leer nog elke dag bij. Nu Zoom Media sinds kort een nieuwe strategie heeft bepaald kom ik weer in aanraking met hele andere partijen waar weer een nieuwe benadering bij hoort. Mijn werkzaamheden zijn sowieso heel divers en ik heb wel geleerd dat mij dat ligt. Vandaar dat vijf jaar voor Zoom werken voor mij ook geen opgave is gebleken!

Waar liggen de kansen voor Zoom Media?

Zoom Media positioneert zich in toenemende mate als softwareontwikkelaar met een ‘human touch’ (de Human Feedback Loop). Het zorgt ervoor dat we in staat zijn mee te denken met onze klanten en onze software aan hen aanpassen in plaats van andersom. De kansen voor Zoom Media liggen er in mijn optiek dan ook in dat we state-of-the-art ontwikkelingen toegankelijk maken voor een heel breed marktsegment. De kansen zijn wat mij betreft eindeloos, ik denk sowieso dat je beter kunt stoppen als je daar niet in gelooft.

Waar ben je trots op?

Teveel om op te noemen eigenlijk, in vijf jaar tijd zijn er zoveel dingen gebeurd waar ik trots op ben: de opening van ons kantoor in Casablanca, de razendsnelle ontwikkeling van speech to text engines voor verschillende taalgebieden, de samenwerking met Haagse Feiten waardoor we parlementaire informatie transparanter maken (en dan heb ik het alleen nog maar over afgelopen jaar). Maar als ik er dan toch een moet noemen is het wel het partnership met Microsoft dat voorafgaand aan IBC een feit werd. Het was bij uitstek een team effort dat we door keihard werken hebben afgedwongen. En we staan eigenlijk nog maar aan het begin…

Wat is jouw doel voor 2018? 

Mijn doel is om samen met mijn collega’s Zoom Media internationaal op de kaart te zetten als innovator en kennispartner op het gebied van speech to text en andere cognitieve services.