Zoom Media News

Zoom Media News Category: Nieuwsbrief

Microsoft en Zoom Media partners

Posted on Thursday, October 5th, 2017 by Abderrahim Ait Ben Moh
Innovatie en samenwerking

Met trots presenteerden we tijdens de IBC conferentie een demo in samenwerking met Microsoft. We bundelen de krachten zodat we organisaties nóg beter kunnen helpen. Onze Nederlandse speech2text en andere cognitieve diensten helpen om grote hoeveelheden audiovisuele content doorzoekbaar te maken.

Microsoft Azure is een verzameling van cloud services waarmee IT-ontwikkelaars toepassingen kunnen bouwen en beheren. Tot deze verzameling behoort ook een aantal tools die inzicht geven in het beeldmateriaal. Denk aan gezicht- en objectherkenning. Het Azure-pakket wordt alsmaar uitgebreid met nieuwe features om ervoor te zorgen dat klanten altijd de nieuwste technieken tot hun beschikking hebben. Speech2text behoort al tot het assortiment, maar de Nederlandse versie was nog niet beschikbaar.

Door deze nieuwe samenwerking komt daar nu verandering in. “De ontwikkeling van speech2text software gaat per taalgebied en is daarom zeer tijdrovend. We zijn twee jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van de Nederlandse speech2text software”, aldus Ab. Aanvankelijk om ons eigen werk makkelijker te maken, want zo kunnen onze reporters bijvoorbeeld makkelijker zoeken in radio- en tv-fragmenten. Sinds januari bieden we het ook aan als automatische dienst voor onze klanten. Omdat wij ons hebben toegespitst op de Nederlandse taal hebben we een hoog niveau behaald. De foutmarge ligt zo rond de 4 procent, dat betekent dat bij clear speech 96 procent van de gesproken woorden correct wordt omgezet in tekst.”

Op dit moment zijn we druk bezig met het verder ontwikkelen van de demo en het testen van de software voor de verschillende einddoelen die onze klanten hebben. We merken dat elke organisatie andere behoeftes heeft, het is daarom belangrijk om per organisatie te onderzoeken hoe speech2text en andere cognitieve diensten het beste kunnen worden ingezet. Ben je benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen? Neem gerust contact op!