Zoom Media News

Zoom Media News Category: Nieuwsbrief

Haagse debatten live doorzoekbaar

Posted on Tuesday, December 12th, 2017 by admin
Debat doorzoekbaar

Met een scheef oog en oor een debat volgen, omdat je niets wilt missen, het kost zoveel tijd. Zou het niet veel prettiger zijn als je een email krijgt als jouw onderwerpen besproken worden in welke vergadering dan ook of dat je alle gesproken tekst en beeld al beschikbaar hebt om snel het debat te volgen wanneer het jou uitkomt? Door de samenwerking tussen Zoom Media en Haagse Feiten is dat nu mogelijk!

Met spraakherkenningssoftware – speech to text – van Zoom Media worden alle uitzendingen van de plenaire en commissievergaderingen gemonitored en wordt de spraak omgezet in tekst, volautomatisch. De tekst gecombineerd met beeld en geluid is dan direct beschikbaar op het bestaande dashboard van Haagse Feiten dat alle parlementaire documenten, social mediaberichten en nieuwsberichten rond het parlement toont wanneer ze verschijnen. Door de toevoeging van real-time debatten en commissievergaderingen is Haagse Feiten nu de meest complete en up-to-date politieke monitor van Nederland.

Haagse Feiten heeft als doel om het Binnenhof van minuut tot minuut compleet te ontsluiten en inzicht te geven in spelers en processen. Zoom Media draagt middels het beschikbaar stellen van de speech to text oplossing bij aan de politieke monitor.

Automatische meldingen

Je hoeft nu niet meer te wachten op verslagen van vergaderingen. Alle plenaire commissievergaderingen en debatten in Den Haag zijn doorzoekbaar op gesproken tekst terwijl ze nog aan de gang zijn en je kunt snel navigeren naar jouw onderwerpen binnen de vergadering. Wil je beeld en geluid, dan klik je gewoon op het fragment en dat wordt dan direct voor je afgespeeld. Daarnaast heeft de gebruiker de optie om automatisch meldingen te laten versturen wanneer er relevante onderwerpen worden genoemd. De vernieuwde politieke monitor is een tijdsbesparing voor iedereen die (wel eens) politieke debatten volgt.

Benieuwd? Ga naar haagsefeiten.nl voor meer informatie en neem een proefaccount.