Zoom Media News

Zoom Media News Category: Nieuwsbrief

Meet the team: Jesse van Noordt

Posted on Thursday, October 5th, 2017 by Ronja Slierendrecht
jessse van noordt

Even voorstellen

Ik ben Jesse van Noordt en ik studeer HBO-ICT: Information & Media Studies aan de Haagse Hogeschool. In mijn vrije tijd probeer ik zo vaak mogelijk te gaan kamperen. Ik vind het fijn even los te komen van de digitale wereld en back-to-basic te gaan, dit doe ik onder andere als vrijwilliger bij de scouting in Vlaardingen.

Mijn opleiding is uniek omdat het héél breed is, maar tegelijkertijd ook de mogelijkheid biedt om je te specialiseren. Ik koos voor de richting Information & Media Studies, waarbij data centraal staan. Welke soorten data verzamel je als bedrijf? Hoe ga je om met de verschillende informatiestromen? Hoe maak je de data goed doorzoekbaar? Allemaal interessante vragen waar veel organisaties vandaag de dag mee worstelen.

Zoom Media

Ik heb voor Zoom Media gekozen, omdat het bedrijf in Nederland een van de voorlopers is op het gebied van Speech2text en cognitieve services. Ik had bij de eerste kennismaking al het gevoel dat ik er veel zou kunnen leren en dat daar ruimte voor is. Innovatie staat centraal in het bedrijf en dat zorgt voor een sfeer waarin ik mij thuis voel.

Onderzoek

Ik doe onderzoek naar de informatiestructuur van de systemen van Zoom Media. Ik wil ervoor zorgen dat deze informatiestructuur overeenkomt met die van de medewerkers én de klanten van Zoom Media. Dat doe ik door de informatiebehoeftes van klanten in kaart te brengen en door te onderzoeken hoe ik die kan aansluiten op de database, de structuur van de meta-data en de zoekmethodes.

Ik onderzoek hoe ‘Linked Data’ het beste in de informatiestructuur van Zoom Media verwerkt kan worden. Aan het eind van mijn onderzoek wil ik graag advies geven over een nieuwe informatiestructuur, waarbij verschillende data aan elkaar gelinkt worden.

De toekomst

Ik vind de ontwikkelingen rondom ‘semantische netwerken’ erg interessant. Semantische netwerken zorgen ervoor dat zowel de data als de verbanden tussen de data leesbaar zijn voor een computer. Dit maakt het makkelijker om verschillende databronnen (bijvoorbeeld archieven) aan elkaar te koppelen. Al met al zorgt dit ervoor dat informatie linken makkelijker wordt, en dat is een verrijking aangezien de stroom aan data alsmaar toeneemt.