Zoom Media News

Zoom Media News Category: Nieuwsbrief

Maak beeld en geluid doorzoekbaar

Posted on Thursday, June 29th, 2017 by Ronja Slierendrecht

Dat deden jullie toch al? Dat klopt maar we zijn voortdurend bezig met innoveren en dus hebben we een aantal nieuwe features die ervoor zorgen dat we beeld en geluid (radio, tv én online) nog beter doorzoekbaar kunnen maken. Je kunt Zoom Media zien als een Google voor radio én tv, gecombineerd met een Shazam voor stemmen en gezichten.

Even terug, wat deden jullie voorheen?

Monitoring op basis van spraakherkenning, dus de spraak van alle verschillende sprekers wordt real-time herkend en omgezet naar tekst. Onze klanten ontvangen dit en het bijbehorende fragment direct in hun inbox, of onze mensen filteren de relevante data eruit en maken een inhoudelijke samenvatting van het fragment.

Wat is er nu nieuw? We hebben vier nieuwe ‘features’ die ervoor zorgen dat we nooit meer iets kunnen missen én dat we content in andere talen makkelijk kunnen filteren.

1)Gezichtsherkenning

Gezichtsherkenning maakt het mogelijk om iedereen die in beeld is te herkennen, ongeacht of de persoon spreekt. Dit biedt de mogelijkheid om te zoeken in beeldcontent op ‘persoon x in beeld’. Daarnaast worden gezichten zo uitgebreid mogelijk ingetraind waardoor de kans op een mediaoptreden missen zeer gering is.

2)Sprekerherkenning

De speech2text software herkent automatisch wat er gezegd wordt, maar nu gaan we nog een stapje verder. Sprekerherkenning maakt het mogelijk om verschillende sprekers in een opname te onderscheiden en om de identiteit vast te stellen. Zo weet je dus altijd wie er spreekt, ook als de naam van de spreker niet wordt genoemd of wanneer deze niet in beeld is, handig want het aandeel audio in het medialandschap is groot.

3)Logoherkenning

We herkennen logo’s en tonen hoelang een logo in beeld is op tv, of online video. Dit maakt het makkelijker om de effectiviteit van reclame- of sponsorcampagnes te meten, omdat je precies inzicht krijgt in hoelang een logo in beeld is en op welke manier. Wil je weten hoe het in zijn werk gaat?

4)Objectherkenning

Objectherkenning maakt het mogelijk om te zoeken naar bepaalde objecten of vormen. Wil je als reisorganisatie bijvoorbeeld weten hoe vaak de Eifeltoren te zien was? Binnen enkele ogenblikken heb je alle fragmenten op een rij.

De nieuwe features van onze tool bieden talloze nieuwe mogelijkheden en zorgen ervoor dat we makkelijk content in andere talen kunnen verwerken. Gezichten, logo’s, stemmen en objecten zijn immers universeel.

Wil je meer weten over onze dienst en eens testen met de features? Neem contact op dan plannen we een demo in!